Ošetrenie bez strachu aj na Kysuciach

Vytvorené 21.10.2019

Pokiaľ máte strach zo zubárov alebo z bolestivých zákrokov, máme pre vás dobrú správu. Rajský plyn, ktorý mnohí z nás poznajú skôr z filmov v televízii, využívame aj na stomatologickej klinike Primadent v Čadci.

Inhalačná sedácia v bdelom stave, ako sa tento úkon odborne nazýva, vám môže návštevu u zubára výrazne spríjemniť. Pacientom umožňuje podstúpiť stomatologický zákrok bez strachu a úzkosti.

Ošetrenie rajským plynom - Primadent v Čadci

Čo je to inhalačná sedácia?

Ide o vdychovanie tzv. rajského plynu, čo je bezpečný a šetrný spôsob, ako utlmiť nielen bolesť, ale najmä úzkosť a strach. Táto metóda, často používaná hlavne v zahraničí, má už vyše dvestoročnú tradíciu a je obľúbená pre rýchly nástup účinku, širokú použiteľnosť a veľmi dobrú znášanlivosť. Anestetický plyn zmiešaný spolu s kyslíkom pacient vdychuje počas ošetrenia pomocou nosovej masky (ako pacient na obrázku). Už po približne štyroch až piatich nádychoch sa dostavuje príjemné uvoľnenie. Naviac sa dá inhalácia bezpečne kombinovať i s ďalšími formami tlmenia bolesti, napríklad so znecitlivujúcou injekciou, ale aj s liekmi na upokojenie či analgosedáciou.

Táto metóda je vhodná pre všetkých pacientov, dospelých i deti, a to už od jedného roka.master-flux.jpg


 

Pre koho je inhalačná sedácia vhodná?

Je určená pre všetkých pacientov, dospelých i deti, a to už od jedného roka, pokiaľ je dieťa schopné spolupracovať a vie pri ošetrení dýchať nosom. Po celý čas ošetrenia ste pri vedomí, rovnako aj deti, hoci tie si niekedy výkon nepamätajú, čo vie byť veľkou výhodou pri ďalších návštevách ordinácie. Nadýchať sa rajského plynu môžu aj matky, ktoré dojčia, rovnako aj tehotné pacientky v treťom trimestri a tesne pred pôrodom, vďaka čomu sa rajský plyn bežne používa v pôrodníctve, avšak jeho použitie pre pacientky v prvom a druhom trimestri tehotenstva sa neodporúča.

rajsky plyn_master_flux.jpg

Kedy treba byť opatrný?

V zriedkavých prípadoch nie je inhalačná sedácia rajským plynom vhodná, a to najmä u pacientov, ktorí sa nedávno potápali, sú krátko po infarkte myokardu alebo trpia vážnymi srdcovými ochoreniami, rovnako je treba lekárovi nahlásiť prebiehajúci zápal stredného ucha, dutín, a samozrejme, aj zoznam užívaných liekov. Taktiež treba dať pozor na pričasté vdychovanie rajského plynu, ošetrenie v inhalačnej sedácii sa neodporúča častejšie ako raz za 4 dni, čo ale v praxi nebýva problém, nakoľko rajský plyn síce zbavuje strachu zo zubárov a niekedy i zvyšuje obľubu návštevy zubnej ambulancie, avšak na frekvenciu častejšiu ako raz za 4 dni len vzácne.

logo-primadent.png

Stomatologické ošetrenia v inhalačnej sedácii s rajským plynom prinášame
ako prví na Kysuciach, momentálne sme zároven jediní, ktorí takýto typ
ošetrenia v našom regióne poskytujú.

Nájdete nás na ulici Moyzesova 1420 v Čadci. Kontakt: 041 / 433 34 66, info@primadent.sk. www.primadent.sk

Odkaz na článok: https://mykysuce.sme.sk/c/20949131/rajsky-plyn-u-zubara-stomatologicke-osetrenie-bez-strachu-uz-aj-na-kysuciach.html#ixzz62zF6q1FB

Váš termín si zarezervujte rýchlo a jednoducho na adrese http://rezervacia.primadent.sk alebo telefonicky na telefónnom čísle 041 / 433 34 66.

Tešíme sa  na Vašu návštevu.

Prieskum spokojnosti pacientov

Vážení pacienti,
záleží nám na vašej spokojnosti. Snažíme sa priebežne skvalitňovať služby komplexnej stomatologickej starostlivosti, ktoré Vám poskytujeme. Z tohto dôvodu Vás prosíme o vyplnenie krátkeho dotazníka zameraného na zistenie Vašej spokojnosti. Zdôrazňujeme, že odpovede budú spracované anonymne a poslúžia výlučne pre potreby realizovaného prieskumu. Sľubujeme, že Vašim námetom budeme pripisovať vysoký význam a zistené nedostatky sa budeme snažiť odstrániť.
Ďakujeme.

Elektronický dotazník
Naša filozofia a kľúčové hodnoty:
  • prácu vykonávame s ohľadom na požiadavky a očakávania našich pacientov, aby od nás odchádzali spokojní,
  • snažíme sa aplikovať do praxe súčasné svetové trendy v stomatológií,
  • našich zamestnancov sústavne vzdelávame, aby vedeli správne diagnostikovať a liečiť stomatologické problémy pacientov,
  • snažíme sa vykonávať svoju prácu citlivo, trpezlivo, precízne a bezbolestne, aby pacienti postupne prekonali strach zo zubára,
  • naším hlavným zámerom je, aby nami vykonaná práca mala dlhodobú trvácnosť, vyzerala esteticky a najmä bola funkčná,
  • usilujeme sa o to, aby pacienti, ktorí nás pravidelne navštevujú, vedeli, aký význam má prevencia, a správna ústna hygiena,
  • najlepšou reklamou je pre nás pacient, ktorý je s prácou spokojný a je ochotný nás odporučiť svojim priateľom a známym.
Ordinačné hodiny
Po 8:00 - 18:00
Ut 8:00 - 15:00
St 8:00 - 18:00
Št 8:00 - 15:00
Pi 8:00 - 13:00
DummyText
Možnosť dohodnúť sa aj na individuálnom termíne ošetrenia.
Kontakty
041 / 433 34 66
info@primadent.sk
Moyzesova 1420, Čadca
Kde nás nájdete
© Copyright Primadent s.r.o.

Primadent s.r.o.