Svetový deň ústneho zdravia - Výzva „Povedz Ááá"

Vytvorené 13.03.2023

Neliečená zubná infekcia sa šíri do celého tela. Okrem zápachu a zápalu sa pokazený zub môže podieľať na ďalších zdravotných problémoch. Vplyv ochorení ústnej dutiny na vznik, priebeh a úspech liečby ochorení iných orgánov tela nie je v medicíne novinkou. Napriek tomu sa väčšinou ochorenia liečia izolovane a neprihliada sa na ložiská zápalu v ústnej dutine.

Prečo nepodceňovať zubnú infekciu?

Baktérie z ústnej infekcie sa krvou dostanú ku vzdialenejším tkanivám a orgánom. Zápal v ústach takto vplýva napríklad na kardiovaskulárne ochorenia, potenciu, spôsobuje komplikácie pri cukrovke, pri chronickej bronchitíde alebo chronickej obštrukčnej chorobe pľúc. Neliečená parodontitída počas tehotenstva môže byť príčinou rizikovej gravidity s predčasným pôrodom a s nízkou pôrodnou hmotnosťou novorodenca. Podľa záznamov poisťovní len malá časť žien využije možnosť absolvovať 2 prehliadky u zubného lekára počas gravidity. 

3 kroky správnej starostlivosti o zuby

Prehliadka – dôležitý krok prevencie

Prečo je prehliadka dôležitým krokom prevencie? Na preventívnej prehliadke dokáže zubný lekár včas diagnostikovať zubný kaz aj závažnejšie problémy v ústnej dutine. Preventívna prehliadka je základom šetrnej, komplexnej a úspešnej liečby. Začať treba už u detí. 

Deťom je vhodné už od predškolského veku vštepovať základy správnej ústnej hygieny a zdravého stravovania. V školskom veku by bolo ideálne zaradiť do osnov škôl predmet zdravotná výchova a deťom tak dlhodobo vysvetľovať, že chorý zub môže spôsobiť poškodenie a ochorenie ďalších orgánov a zanedbaná ústna dutina je rizikovým faktorom pre vznik vážnejších ochorení v tele.

20. marec Svetový deň ústneho zdravia - Výzva „Povedz Ááá

Pri príležitosti Svetového dňa ústneho zdravia Vám chceme pripomenúť vzťah zdravia ústnej dutiny a celkového zdravia. Preto odmeníme každého pacienta a každú pacientku, ktorý/á u nás 20. 3. 2023 absolvuje dentálnu hygienu, preventívnu prehliadku alebo zubné ošetrenie, malou pozornosťou.

Na dentálnej hygiene Vám naše šikovné dentálne hygieničky poskytnú všetky potrebné informácie k správnej zubnej hygiene aj s inštruktážou čistenia zubov. Správnou ústnou hygienou dokážete ochrániť svoj chrup aj celkové zdravie. Objednajte si termín vášho ošetrenia a informujte sa o možnostiach liečby vo Vašom konkrétnom prípade u nás ešte dnes. 

Súkromná zubná prax PRIMADENT, s.r.o.

MUDr. Vladimír Paulech – odborný garant

041 / 433 34 66

info@primadent.sk

Moyzesova 1420, Čadca

Zdroj: worldoralhealthday.org, who.sk
Zdroj foto: who.sk

Prieskum spokojnosti pacientov

Vážení pacienti,
záleží nám na vašej spokojnosti. Snažíme sa priebežne skvalitňovať služby komplexnej stomatologickej starostlivosti, ktoré Vám poskytujeme. Z tohto dôvodu Vás prosíme o vyplnenie krátkeho dotazníka zameraného na zistenie Vašej spokojnosti. Zdôrazňujeme, že odpovede budú spracované anonymne a poslúžia výlučne pre potreby realizovaného prieskumu. Sľubujeme, že Vašim námetom budeme pripisovať vysoký význam a zistené nedostatky sa budeme snažiť odstrániť.
Ďakujeme.

Elektronický dotazník
Naša filozofia a kľúčové hodnoty:
  • prácu vykonávame s ohľadom na požiadavky a očakávania našich pacientov, aby od nás odchádzali spokojní,
  • snažíme sa aplikovať do praxe súčasné svetové trendy v stomatológií,
  • našich zamestnancov sústavne vzdelávame, aby vedeli správne diagnostikovať a liečiť stomatologické problémy pacientov,
  • snažíme sa vykonávať svoju prácu citlivo, trpezlivo, precízne a bezbolestne, aby pacienti postupne prekonali strach zo zubára,
  • naším hlavným zámerom je, aby nami vykonaná práca mala dlhodobú trvácnosť, vyzerala esteticky a najmä bola funkčná,
  • usilujeme sa o to, aby pacienti, ktorí nás pravidelne navštevujú, vedeli, aký význam má prevencia, a správna ústna hygiena,
  • najlepšou reklamou je pre nás pacient, ktorý je s prácou spokojný a je ochotný nás odporučiť svojim priateľom a známym.
Ordinačné hodiny
Po 8:00 - 18:00
Ut 8:00 - 15:00
St 8:00 - 18:00
Št 8:00 - 15:00
Pi 8:00 - 13:00
DummyText
Možnosť dohodnúť sa aj na individuálnom termíne ošetrenia.
Kontakty
041 / 433 34 66
info@primadent.sk
Moyzesova 1420, Čadca
Kde nás nájdete
© Copyright Primadent s.r.o.

Primadent s.r.o.